Rondreis Thailand

Rondreis Thailand

Het “Land van de glimlach” wordt het genoemd. Thailand is een overwegend boeddhistisch koninkrijk en is veilig, vriendelijk en voordelig. Het is net zo groot als Frankrijk en ligt in het hart van Zuid-Azië. Thailand heeft talloze tempels en kloostergemeenschappen. Het noorden en westen hebben bergketens en een jungle. In de centrale vlaktes stromen de rivieren en het noordoosten is bezaaid met niet-actieve vulkanen. Hier teelt men rijst en er heerst armoede.

Algemene informatie Thailand

Het zuiden bestaat uit een lang schiereiland waar de meeste grote steden liggen evenals de tropische vakantieparadijzen. Het vakantie-eiland Phuket ligt aan de westkant van het schiereiland. Thailand heeft een grote variëteit aan tropisch hardhout, bamboe en duizenden soorten bloemen. In de nationale parken komen vele soorten zoogdieren. Aan de Andamankust vindt men zeeschildpadden. Voor de kust liggen honderden eilanden. Thaise dansen zijn beroemd (drakendans) en Thai boksen is een populaire sport. De Thaise keuken is wereldberoemd.

Advertenties van onze partners

Mooie bezienswaardigheden

Thailand telt 79 nationale parken, waarvan er zijn opengesteld voor toeristen. In het Doi Inthanon Park is de hoogste top in het land (2565 m.) en ontspringen de meeste rivieren. Er leven meer dan 300 soorten vogels en vlinders. Khao Yai Park staat op de wereld erfgoed lijst. Hier leven tijgers en olifanten. In Mae Surin, in de provincie Mae Hong Son, leeft nog een bergstam en u vindt er watervallen. Het Sai Yok Park toont u bos met grotten aan de oever van de rivier de Kwae Noi. Ten westen van Bangkok ligt het meest ongerepte gebied van Thailand. Hier is de beruchte “Bridge on the River Kwai” te bezichtigen. De oude cultuur is vooral te beleven in het centrale deel van Thailand. Aan de zuidkust zijn de stranden.

Van Bangkok tot Lampang

Bangkok is chaotisch, druk en vervuild maar heeft veelzijdige bezienswaardigheden: het koninklijk paleis met zijn pracht en praal, de sfeer van China Town, de rust in het Lumpinipark en een bruisend nachtleven. Eten kan op elke straathoek. Geen menukaart, wijs het maar aan. Chiang Mai, 700 km ten noorden van Bangkok, is een belangrijk centrum voor handwerk, zilver en houtsnijwerk. Hier bevindt zich de prachtige Doi-Suthep-tempel, op de top van een berg. De stad is authentiek. Chang Rai is een van de oudste steden van Thailand. Mooie tempels en musea zijn er te zien. In het centrum is een avondmarkt met heerlijk, goedkoop eten. Lampang is niet toeristisch. Er rijden nog door paarden getrokken wagentjes. Buiten de stad ligt de tempel Wat Phra That Lampang Luang, een van de aantrekkelijkste van Thailand. In het noorden ligt Chiang Saen, vroeger bezet door Birma, met duidelijke Birmese sporen.

Offerte rondreis Thailand? Klik hier