Rondreis Maleisië

Rondreis Maleisië

Maleisië is een land met een oude cultuur, veel bezienswaardigheden en een prachtige natuur. Het bestaat uit twee delen: Het vasteland en Oost Maleisië, het vroegere Borneo. Er heerst een tropisch klimaat met temperaturen rond de 30 graden. Tussen november en januari is de regentijd. Tropische buien komen regelmatig voor, meestal aan het eind van de dag. Men spreekt er Maleisisch en ook Engels. Lees onderaan meer!

Algemene informatie

Het land heeft een uitstekende keuken. Maleisië heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt en is sinds 1957 een democratisch land. Melaka, liggend aan de Straat van Melaka, lag aan de specerijenroute naar China en is uitgegroeid tot een groot handelscentrum. Op Maleisië is nog veel jungle, de oudste op aarde. Enkele nationale parken zijn opengesteld voor publiek.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Het oudste oerwoud ter wereld is te bereiken met een boottocht naar het nationale park, vanuit de plaats Tembeling. Onderweg zie je waterbuffels, otters en apen. Tioman Eiland aan de oostkust van het vasteland biedt de toerist snorkelen, duiken, zonnen en wandelen. Een paradijs. Perhentian Eiland is een vergelijkbaar eiland, maar hier is de rust bewaard gebleven.

Kuching

Kuching is de meest interessante stad van Borneo. In het museum wordt het traditionele leven van Borneo tentoongesteld. De markt met exotische producten is een aanrader. Van hieruit kan men ook een dagtocht maken naar Semenggok Rehabilition Centre, waar dieren, o.a. orang-oetans worden opgevangen. Kinabalu National Park heeft meer dan 1000 soorten bloemen en planten en alle dieren die op Borneo leven.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, de hoofdstad, met 2 miljoen inwoners, is een moderne stad. De twee Petronas Towers, de hoogste ter wereld, torenen boven de stad uit. Merdeka Square, het grote plein met historische gebouwen is in het centrum. Little India heeft vele winkeltjes met kleurrijke stoffen, in China Town is natuurlijk heerlijk te eten. De grote moskee en het Nationaal Historisch Museum zijn te bezichtigen. Singapore, een moderne stadstaat aan het puntje van het vasteland is voor de helft bebouwd met flats, wolkenkrabbers en kantoorgebouwen. Er zijn veel parken, bossen en plantages. Er is een metronetwerk en een prachtige dierentuin. Hier is China Town met de historische boeddhistische tempels, een Indiasche wijk met hindoetempels en een Arabische wijk met moskeeën.

Penang

Georgetown, op Penang heeft ook een prachtige China Town. Hier wemelt het van de riksja’s . Bij Penang Hill is een slangenkwekerij. De islamitische stad Kota Bharu is authentiek. Op de markt vindt men kleurige kruiden en specerijen. In Kuala Terengganu staat een schitterend paleis uit 1897. Ernaast ligt Bukit Puteri, een 200 m. hoge berg met overblijfselen uit het verleden.

Offerte rondreis Maleisië? Klik hier