Rondreis India

Rondreis India

Uit de oude Indische cultuur, die zich vanaf 300 voor Christus ontwikkelde, zijn de huidige Indische godsdiensten ontstaan: hindoeïsme, boeddhisme, jaïnisme en de Sikhs. Pas veel later kwamen de islam en het christendom Zuid-Azië binnen. Het hindoeïsme is de religie van 85% van de bevolking terwijl buurlanden Pakistan en Bangladesh voor 90% islamitisch zijn. Onderaan meer!

Meer informatie rondreizen India

De Jaïns wonen vooral in de Indiase steden, hun sobere godsdienst heeft verwantschap met het Boeddhisme. De Sikhs vormen een hindoeistische sekte, ze zijn sterk gekant tegen veelgoderij en de kaste en ze zijn streng anti-islamitisch. Velen onder hen zijn beroepsmilitair. Portugal was het eerste Europese land dat om de Kaap de Goede Hoop voer en India bereikte. Vanaf de 17de eeuw kreeg het British Empire er voet aan de grond en heeft er sindsdien de dienst uitgemaakt tot in 1947 aan India onafhankelijkheid werd verleend. Van de vele Indiase gebruiken hebben de Britten in elk geval de veldsporten hockey en cricket overgenomen en die in Europa geïntroduceerd.

Advertenties van onze partners

En zoals het zo vaak gaat, ze zijn er allang niet meer de besten in. In Engeland wonen door het hele land enorme hoeveelheden Indiërs die een vaste plek hebben verworven in de Britse economie. India heeft verschillende klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste deel van het land bestaat in het moessonklimaat en kent drie seizoenen. India is qua export bekend om zijn tientallen soorten thee en kerries naast natuurlijk prachtige stoffen en edelstenen. Alle gewonnen grondstoffen als olie, gas, kolen en ijzererts zijn voor eigen gebruik.

Bezienswaardigheden rondreis India

Op rondreis door India is voorzichtigheid geboden, men rijdt er links en elk denkbaar vervoermiddel mag er op de weg en die zijn er dan ook. Op straat heeft de heilige koe onder alle omstandigheden voorrang, samen met de miljoenen apen die er alles stelen wat los en vast zit. Eén van hen krenken wordt je minder in dank afgenomen dan een hindoe onder z’n tulband vandaan rijden alhoewel men dat niet aanmoedigt. De steden in India blinken niet uit in moderniteit en het verleden komt er vooral in religieuze zin tot uitdrukking. Door het hele land vind je er tempels, kerken en kloosters. Het Mahabodi tempelcomplex in Bodh Gaya in de staat Bihar, is de plek waar Siddhartha Gautama (Boeddha) de verlichting bereikte. Ter nagedachtenis werd in 250 voor Chr. door koning Asoka deze boeddhistische tempel gebouwd die inmiddels op de Werelderfgoed lijst staat. In de 7de eeuwse stad Mahabalipuram staan verschillende historische monumenten die allen uit één stuk steen zijn gehouwen. Ze omvatten grottempels, monolithische rathas (wagens) en geklopte reliëfs en zijn uit een vroeg stadium van de Dravidiaanse archtectuur met hindoeïstische ontwerpelementen.

De Zonnetempel van Konarak is het bekendste monument van India en bevindt zich in de staat Orissa, niet alleen vanwege de bouwkunst maar ook vanwege de overvloed aan sculpturen. De Taj Mahal is een grafmonument in Agra (Noord-India) dat wordt gezien als een van de zeven wereldwonderen. In Kerala wordt Kathakali gespeeld, een samenspel van drama, dans en ritueel. De dansers dragen beschilderde maskers en kostuums en spelen in die uitdossing verschillende gebeurtenissen na. Wie zich aan beeldhouwwerken uit de Kamasutra wil vergapen, reist af naar de tempels van Khajuraho. Er zijn huwelijken gestrand en gered. In de regio Putjab bevindt zich de gouden tempel van Amritsar, de heiligste plaats van het Sikhisme. Vergeet niet, als je in Mysore bent, er de stadsmarkt te bezoeken om je vast en zeker over te geven aan de Indiase kookkunst met honderden gerechten en zeer uiteenlopende smaken bereid door een buitengewoon vriendelijke bevolking.

Offerte rondreis India? Klik hier