Rondreis Egypte

Rondreis Egypte

 

In Egypte wordt men op rondreis op vele plaatsen geconfronteerd met overblijfselen uit een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende dynastieën, heersers, geloven en hoofdsteden heeft Egypte gekend. Bekend zijn de piramiden uit het Oude Rijk,, (2500 v. Chr.), Thebe, nu Luxor uit het Middenrijk (2000 voor Chr.), farao Toetanchamon uit het Nieuwe Rijk (tot 1000 voor Chr.) . Na de laatste farao (Ramses III) was Alexander de Grote de machthebber. Wetenschap, literatuur en kunst vierden hoogtijdagen. Cleopatra (50 v. Chr.) was koningin tot de Romeinen kwamen. Onderaan meer!

Meer informatie rondreizen in Egypte

Rond de 7e eeuw kreeg de Islam Egypte in zijn greep. Napoleon had oog voor de overblijfselen uit de oudheid en bracht deze in kaart. In de 19e eeuw ontwikkelde Egypte zich tot een sterk land en in 1953 werd het een zelfstandige republiek onder president Nasser. In Egypte is de Islam de godsdienst. De mensen spreken Arabisch en wonen vooral in de steden. De hoofdstad Cairo telt evenveel inwoners als Nederland. Het grootste deel van Egypte bestaat uit woestijn. Daar wonen dus geen mensen. Langs de Nijl, waar de grond vruchtbaar is, is het leven aangenaam. In Egypte heerst een woestijnklimaat. In de winter is de temperatuur nog altijd 25 graden. Het betaalmiddel is het Pond. Wisselen schijnt vaak moeilijk te zijn. Als men betaalt met een groot biljet, krijgt men vaak geen geld terug. Zorg voor kleingeld. In de toeristische gebieden is met euro’s te betalen. Creditcards worden veelal geaccepteerd.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden rondreis Egypte

Mysterieus en onverklaarbaar zijn de piramides. Net buiten Cairo staat de oudste, die van Djoser. En de bekendste, de Piramiden van Gizeh, staan ook buiten Cairo. Ze horen tot de zeven wereldwonderen. (de overige zes bestaan niet meer). Even mysterieus is de Sfinx voor de piramiden van Chefren. Dit 70 m lange bouwwerk heeft het lichaam van een leeuw en het hoofd van farao Chefren. De meeste piramides zijn gebouwd langs de Nijl. Het Egyptisch museum in Cairo herbergt vele schatten uit het Oude, Midden- en Nieuwe Rijk en latere vondsten. Als u alles wilt zien, bent u weken bezig. Een rondreis door Egypye vraagt dus om veel tijd. Toetanchamon met zijn schatten mag u zeker niet overslaan. Het graf van deze farao vindt u in de Vallei der Koningen bij Luxor Luxor is een museum op zich. De gezellige drukke stad biedt u naast overblijfselen uit de oudheid gezellige restaurantjes en andere uitgaansgelegenheden met Arabische muziek en buikdanseressen.. Aan de oostelijke oever van de Nijl ligt het Mummificatiemuseum. De oude technieken worden hier uitgelegd.

De stad is gebouwd om de oude Tempel van Luxor die u via een laan van sfinxen kunt bereiken. Vooral ’s avonds is de verlichte tempel prachtig om te zien. Het hoogtepunt van een bezoek aan Egypte zijn de tempels van Abu Simbel, gebouwd in de 13e eeuw voor Chr. tijdens de regering van Ramses II. Ze zijn uitgehouwen uit de rotsen en de inval van het licht is berekend op de stand van de zon. El Gouna is het Venetië van Egypte, gebouwd op eilandjes, met golfterrein en openluchtdisco. Hurghada, El Gouna en Safaga zijn de stadjes aan de Rode Zee waar de watersporters tot hun recht komen. De badplaats Sharm-el-Sheikh aan de zuidelijke punt van de Sinaï was tot 1967 nauwelijks bekend. Tot opnieuw de Joden kwamen en de haven van het plaatsje onder druk tot militair gebied werd verklaard en van groot strategisch belang. Na de oorlog met Israël ontwikkelde het zich langzaam tot badplaats die tot op de dag van vandaag op rondreis door Egypte veelvuldig wordt aangedaan. Er zijn vele luxueuze resorts met all-inclusive formules. Aan de Rode Zee tref men de prachtige koraalriffen in wisselende kleurenpracht. De snelle ontwikkeling geeft ook de nodige problemen. De toeristenstroom vormt een bedreiging voor de natuurlijke schoonheid in dit deel van de Sinaï. Dit hebben de Egyptenaren bijtijds onderkend en de helft van de kust aan de Golf van Aqaba is nu beschermd natuurgebied.

Offerte rondreis Egypte? Klik hier