Rondreis Cuba

Rondreis Cuba

Cuba is een van de meest attractieve landen ter wereld. Fotogeniek en van een unieke schoonheid. De dorpen en wijken in de steden zijn vaak vervallen. Men pleegt er geen onderhoud aan. Maar voor de toerist is het prachtig en ongekunsteld De vriendelijke, mooie mensen, de meeslepende muziek, de fraaie natuur, de zon, het strand en de zee dagen u uit tot een prachtige vakantie. Cuba is natuurlijk beroemd door zijn zelfgekweekte en zelfgemaakte sigaren. Over het hele eiland liggen de plantages en de Cubanen zelf zijn de grootste rokers van hun fameuze sigaren. Lees onderaan verder!

Algemene informatie

Cuba is een aaneenschakeling van heuvels, bergen, plantages en vlak land. Tabak, citrus, koffie en cacao, nikkel, goud en olie zijn de exportproducten. De zeeën rondom zitten vol met vis. Die wordt door hen zelf gevangen en ’s avonds geconsumeerd. Sinds 1959 is Fidel Castro aan de macht, die het roer overnam van de dictator Batista. Nu heeft Cuba een eenkamerparlement en Castro heeft zowel Amnesty International als het Rode Kruis de toegang tot het land verboden. Veel Cubanen ontvluchten het land om betere leefomstandigheden elders te verkrijgen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

In 1492 zette Columbus voet aan wal in Cuba, het land waarvan hij dacht dat het Amerika was. Hij vond het het mooiste land dat hij ooit had gezien. Cuba’s culturele erfgoed is van onschatbare waarde door generaties schrijvers, musici, dansers en acteurs. De koningspalm is de nationale boom van Cuba. Men mag hem niet kappen zonder toestemming van de staat. Watersporters zullen het in Cuba naar hun zin hebben. Je kunt hier zwemmen, snorkelen, waterfietsen, surfen, duiken, alle faciliteiten zijn aanwezig. Parelwitte stranden en wuivende palmen zijn de achtergrond voor deze bezigheden. In Cuba wonen drie indianenvolken, de Siboney, de Tainos en de Guanahatabey. In het museum in Banes, Museo Indocubano, kunt u er alles over vinden.

De steden van Cuba

Havana, de hoofdstad , maakt met zijn pittoreske straatjes en statige gebouwen grote indruk. Het stadsmuseum Palacio de los Capitanes Generales aan het groene Plaza des Armes is een bezoekje waard. Het Castillo de la Real Fuerza is één van de oudste forten ter wereld. Het Ceramisch museum is er nu gevestigd. De Malëcon is de prachtige kilometerslange boulevard waarvandaan je de geschiedenis van Havana kunt overzien. In Havana is een 22 meter lange maquette te zien van de stad zelf, een toeristische attractie en met een verrekijker het mooist te bekijken. In het Parque Histörico Morro y Cabana staan een kasteel en een fort en lijkt op een kleine stad met winkeltjes en restaurants. De Comandancia van Che Guevara is hier te bekijken.

In oud Havana staat de prachtige kathedraal San Cristóbal. Dank zij de aardbevingen in de jaren dertig is Santiago de Cuba een paradijs van art deco en modernisme. Santiago is de bakermat van de muziek in Cuba en is een stad vol met de geschiedenis van de revolutie. Het fort van San Pedro de la Roca en de ruïnes van de Franse koffieplantages staan op de lijst van de Unesco. Ook Trinidad is een wereld erfgoed monument met haar prachtige koloniale straten en paardenkarren. Muziek is overal in deze stad, die door Velasquez gesticht werd. Camagüey, de derde stad van Cuba, is een stad met veel kerkjes en straatjes. Het mooiste plekje is het Plaza San Juan de Dios en de Iglesia San Juan is een prachtige 18e eeuwse kerk. Santa Clara is de stad van Che. Museo Ernesto Che Guevara is aan hem gewijd. Varadero is een heerlijke badplaats.

Offerte rondreis Cuba? Klik hier