Rondreis Canada

Rondreis Canada

Canada is het grootste land van het westelijk halfrond. In het noorden en westen vormt Canada een archipel van vele eilanden, de Arctische Archipel, waarvan Newfoundland er een is. 40% van Canada ligt ten noorden van de boomgrens. De Canadese Rocky Mountains zijn onderdeel van een bergachtige strook die loopt van Mexico tot Canada. Canada heeft zes tijdzones. Lees onderaan de pagina verder over Canada!

Informatie Canada

Het is een land van grote natuurlijke schoonheid, een modern land dat bevolkt wordt door vriendelijke, beleefde mensen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van flora en fauna, sporters kunnen skiën, wildwatervaren, wandelen en fietsen. Geschiedenisliefhebbers kunnen allerlei historische bezienswaardigheden bezoeken en cultuurminnend publiek kan genieten van de kunst, de keuken en de tradities van dit prachtige land. Leuke bezienswaardigheden in Canada Canada is een land van natuur: bergen, bossen, beken, meren, ijslandschappen…Je kunt er weken rondrijden en de mooiste zaken zien. De prairieprovincies Alberta, Saskatchewan en Manitoba vormen het hart van Canada. In het witte noorden is het overweldigende schouwspel van het noorderlicht en de middernachtzon te aanschouwen.

Advertenties van onze partners

De provincie Ontario is de merenprovincie. Ongeveer een kwart van het wereldtotaal aan zoet water bevindt zich daar. Quebec is het meest exotisch, men spreekt er Frans. De Maritimes, Prince Edward Island, New Brunswick en Nova Scotia, vormen met Newfoundland een gebied met eigen cultuur, traditie, keuken en geschiedenis. Deze streek, het eerst gekoloniseerd, is Engelstalig en wat conservatiever dan de rest van Canada.

 

Interessante steden

Ottawa is de hoofdstad. Ongeveer de helft van de bevolking spreekt Engels, de andere helft Frans. Elk jaar in mei vindt er het Tulip Festival plaats. Het Nederlandse koningshuis stuurt dan 10.000 tulpenbollen als dank voor de opvang tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ottawa heeft neo-gotische parlementsgebouwen die op een heuvel zeer aantrekkelijk liggen te zijn. Peace Tower, met de aflossing van de wacht, trekt altijd veel bezoekers. Het Ottawa Bluesfest in juli laat mensen genieten van blues, rock en pop. De stad heeft vele musea.

In de National Gallery hangt veel Canadese kunst, naast o.a. Andy Warhol. Het Canadian Museum of Civilisation geeft een geschiedenisoverzicht van Canada. Bij de haven van Toronto begint de langste straat ter wereld, Yonge Street. Kensington Market is heerlijk om te slenteren, de CN Tower is het bekendste gebouw. Montreal is Franstalig, het Canadese Parijs. Veel wolkenkrabbers en een mooi oud centrum. Quartier Chinois met Chinese poorten is de moeite waard. Ook heeft Montreal een eigen Notre Dame.

Offerte rondreis Canada? Klik hier