Rondreis Brazilië

Rondreis Brazilië

Brazilië is het vijfde grootste land van de wereld. Het staat bekend om zijn Carnaval, het Amazonegebied en de hagelwitte stranden. Brazilië ziet er bergachtig uit maar is veelal niet hoger dan 300 m. Het Hoogland van Midden Brazilië is tussen de 400 en 1000 m hoog. Alle natuurschoon is er verzameld: tropisch regenwoud, savannes, moerassen en steppes. Lees onderaan verder over Brazilie!

Algemene informatie

De rivieren monden alle uit in de Rio de Prata en kennen een groot verval. Vandaar dat er veel watervallen en stroomversnellingen zijn. De Amazone laagvlakte is een rivierengebied dat loopt tot het Andes gebergte. Het bezit het rijkste tropische regenwoud van de wereld en nergens zijn zoveel planten- en diersoorten te vinden. In het Amazonegebied wonen nog de oorspronkelijke indianen, maar de meeste mensen in Brazilië zijn mensen met Portugese en indiaanse voorouders. De cultuur is een smeltkroes van raciale invloeden. De indiaanse elementen dragen bij aan de traditie van mythen, rituelen, dans en muziek. De samba en het carnaval van Rio zijn daar uitingen van.

Advertenties van onze partners

Flora en Fauna

De Amazone staat voor de “longen van de wereld”. Een excursie of boottocht is een must. De Iguacu watervallen zijn meer dan spectaculair. Vanaf wandelpaden of een boot zijn 275 watervallen te bewonderen. Ouro Preto is een historische stad waar vroeger goud werd gewonnen. De stad staat op de wereld erfgoed lijst. Pantanal is een natuurgebied ter grootte van Frankrijk met savannes en wetlands. Om wilde dieren te zien moet je hier zijn. De helft van de dieren- en plantenwereld is in Brazilië te vinden. Alleen al de exotische boomsoorten, waaronder de Pau de Brasil, mahoniebomen, ceders en rubberbomen. De bevolking woont voornamelijk in de steden. In het noord oosten ligt een woestijnachtig gebied, Sertao.

Rio de Janiero, Brasilia en Sao Paulo

Rio de Janeiro is, volgens de Brazilianen, door God zelf geschapen. Copacabana en Ipanema, de veelbezongen stranden, zijn hier te vinden. In de stad vindt men veel kerken, markten en parken. De toeristische attractie is de Corcovadoberg, waar het reusachtige bekende Christusbeeld staat, gemaakt door de Franse beeldhouwer Landowski. Men ziet er dure villawijken naast de sloppenwijken (favelas). Heuvels en rotsen omringen Rio. De bekendste top is het Suikerbrood, die met een kabelbaan te bereiken is. Santa Teresa en Cosmo Velho zijn de oudste wijken van de stad. De smalle straatjes bieden prachtige vergezichten. Het Maracana stadion is één van de grootste ter wereld. Voetbal betekent veel voor de Brazilianen. Duizenden eetgelegenheden dagen de toerist uit tot een heerlijkle lunch of een diner. Brasilia is de onbekende hoofdstad van het land. De stad is gebouwd aan een stuwmeer. Het is een stad met veel moderne gebouwen.

Vanwege de vele culturen wordt er internationaal gekookt. Historisch zult u er niet veel vinden, maar het swingt er wel, zoals in alle steden. Sao Paulo is de plek die staat voor een beter leven. Er werd katoen verbouwd maar nu is de stad het belangrijkste koffiegebied ter wereld. Bela Vista is de Italiaanse wijk van de stad. Wel iets verpauperd, maar men kan er de beste restaurantjes vinden. De Mercado Municipal, de markthallen zijn gebouwd in neoklassieke stijl en hebben prachtige gebrandschilderde ramen. De Liberdade is de Japanse wijk. Heerlijk Japans eten dus. Museo del Arte de Sao Paulo heeft een unieke verzameling schilderijen en beeldhouwwerken. De historische steden van Minas Gerias herinneren aan de diamant- en goudtijd. Mulatten en negers, afstammelingen van de slaven, zijn de bewoners van Salvador. In het historisch centrum liggen de uitgaansgelegenheden.. Bandrepetities (ensaios) zijn leuk om bij te wonen.

Offerte rondreis Brazilië? Klik hier