Rondreis Australië

Rondreis Australië

Australië is het enige continent dat in zijn geheel op het zuidelijk halfrond ligt. Het is 240 keer zo groot als Nederland. Het is een zelfstandige staat in het Gemenebest van Naties. Australië is het oudste continent. In het oosten ligt het bergland dat afdaalt naar een vruchtbare kustvlakte. Richting westen liggen de grote vlaktes van het centrale laagland, verdeeld in drie bekkens.. Zie onderaan de pagina voor meer informatie!

Beschrijving landschap Australië

Vervolg van bovenkant pagina.. Het Carpentariabekken waar rivieren door uitgestrekte mangrovemoerassen stromen, het Eyrebekken, een van de droogste gebieden op aarde met zandwoestijnen en het Murray-Darlingbekken,waar de rivier de Murray het grootste rivierenstelsel van Australië vormt. Naar het westen toe liggen veel zoutmeren in het plateaulandschap. Enkele eilandbergen vormen de heilige plaatsen van de Aboriginals: Ayers Rock en Kata Tjuta. Het zuiden van dit gebied bestaat uit kalksteen met grotten en ondergrondse rivieren en er groeit bijna niets .Aan de noordelijke kust treft men het Groot Barrière Rif, meer dan 2000 koraalriffen en – eilanden. Aan de zuidkust van Queensland ligt Frasier-Island, dat op de wereld

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden tijdens een rondreis

Het verlaten middendeel van Australië is populair onder backpackers omdat het er woest is, heerlijk rustig en adembenemend. Het Groot Barrière Rif is als een paradijs voor snorkelaars en duikers, waar ook schildpadden, dolfijnen, haaien en walvissen te zien zijn. Aan de zuidkust van Victoria steken kalkstenen rotsblokken recht omhoog uit de zee, de 12 apostelen ( het zijn er maar acht). De zeer grote rots Ayers Rock is bijzonder omdat hij in de ochtend rood is, in de middag geel, tegen de avond oranje en daarna weer rood wordt. Door Kakadu National Park wordt men door Aboriginals rondgeleid langs watervallen, krokodillenrivieren en oude rotstekeningen door hun dorpen.

Leuke steden aan de kust van Australië

Sydney, de oudste stad van Australië, werd eeuwen bewoond door Aboriginalstammen. Nu levert de skyline een prachtig beeld op van een zeer moderne stad. Een concert in een van de beroemdste concertzalen van de wereld (Sydney Opera House), de geweldige Oxfordstreet (winkel- en homostraat), varen door de haven en walvissen spotten tussen mei en december, zo snuif je Sydney op. Melbourne is dé culturele hoofdstad, met de National Gallery, de Rialto Towers, de musea, de botanische tuinen, St. Kilda en Queen Victoria Market. Adelaide heeft een bloeiend artistiek leven, parken en strand. Tandanya Aboriginal Institute toont kunstexposities, theater en dansvoorstellingen. Canberra, de hoofdstad met het Parlementary Triangle, de National Gallery, het Questacon en de prachtige wijk Yarralumla.

Offerte rondreis Australië? Klik hier