Rondreis Argentinie

Rondreis Argentinie

Omgeven door Chili, Bolivia, Brazilië, Uruguay en de Atlantische Oceaan, strekt Argentinië zich uit van de Pilcomayo rivier in het noorden tot Kaap Hoorn in het uiterste zuiden, over een lengte van 3500 km. In de breedte van Mendoza tegen het Andesgebergte, tot Buenos Aires, de hoofdstad aan de oceaan meet het zo’n 1250 km.

Meer informatie rondreizen Argentinië

Een groot land dus, groot, omstreden en bekend om de tango, Plaza de Mayo, het Argentijnse voetbal van Ardilla, Mario Kempes en Diego Maradonna, de gauchos en hun gigantische veestapel, de Falkland eilanden uit de oorlog met Atilla the Hen (de Britse premier Margareth Thatcher) en heden ten dage bij ons vooral door Maxima Zoregietta, de toekomstige koningin van Nederland. Landschappelijk kun je Argentinië in vier delen splitsen, het noordwesten met het Andesgebergte en het Altiplato met cols boven de 6700 meter zoals de Aconcagua (6960), de Cerre Bonete (6892) en de vulkaan Llullaillaco (6723); het noordoosten als één grote subtropische laagvlakte met savannes, bossen, rivieren en moerassen waar de rivieren Paraña, Uruguay en Paraguay het land binnenkomen en eindigen in de monding Rio de La Plata waaraan Montevideo en Buenos Aires liggen.

Advertenties van onze partners

In het midden ligt de enorme Pampa Humeda, het vruchtbaarste gebied van het land met als grens Las Sierras de Cordóba, het centraal bergland. In het zuiden ligt Patagonië met langs de oostkust een uitgestrekte laagvlakte en in het oosten het Andesgebergte. Argentinië heeft een grotendeels blanke bevolking (80%) die voornamelijk van Spaanse en Italiaanse afkomst is. Ook zijn er veel Argentijnen met een Duitse, Engelse en Oost-Europese achtergrond. De meeste mensen zijn er Rooms-Katholiek.

Bezienswaardigheden rondreis Argentinië

Een rondreis door Argentinië begint in het Parijs van het zuiden Buenos Aires dat haar bijnaam ontleent aan de door President Roca begonnen ontwikkeling van de stad waarbij vele Europese hoofdsteden model stonden en vooral Parijs. Dit uit zich in de architectuur en de stedenbouwkundige aanleg met veel straten die op pleinen samenkomen. Het Microcentro is het erg drukke stadszakencentrum met de bekende winkelstraat Florida en het Plaza de Mayo waar ook het Casa Rosado staat, het regeringscentrum. De wijken Recoleta, Palermo en Retiro zijn de chique wijken van de stad en vol van fraaie Frans aandoende gebouwen die daar rond 1900 zijn neergezet. La Boca en San Telmo behoren tot de arbeiderswijken aan de oude haven dat gelijk elke andere havenstad de zelfkant van de maatschappij aantrekt maar daarmee wel een gezellige en vaak spannende sfeer schept. Dat blijkt ook wel uit het feit dat juist hier de gegoeden komen genieten van de Argentijns- Italiaanse culinaire vondsten en de mogelijkheid om in sinistere kroegjes hun passie de Tango te bedrijven.

Midden in de stad staat het voetbalstadion van Boca Junior, La Bombonera. Ben je in Córdoba beland, bezoek dan absoluut het Jezuïetenkwartier en Estancias waar de gebouwen staan van universiteit , kerk en residentie van de Society of Jesus, het hart van de voormalige Jezuïetenprovincie Paraguay. Het Andesgebergte is waarschijnlijk wel de grootste trekpleister van het land. Neem er de tijd voor en laat de natuur over je komen. Ontdek de architectuur van het koloniale Salta alvorens een stop te maken bij de nabijgelegen van voor de Inca-tid in Santa Rosa de Tasti. Reis zeker ook door de dorre indrukwekkende rode kloof van Qeubrada de Humahuaca. Wandel rond in het Ischigualasto National Park, een woestijnvallei die ook wel bekend staat als ‘de vallei van de maan’ vanwege de opvallende rotsvormingen en de fossielen die er zijn gevonden met verwijzingen naar 180 miljoen jaar geleden. Nog meer sporen van een kolonaal verleden in Santa Fe en roze granieten rotsen van Lihue Calel. Reis naar het einde der aarde in Tiera del Fugo het vertrekpunt naar de Zuidpool.

Offerte rondreis Argentinië? Klik hier