Rondreis Amerika

Rondreis Amerika

Niets moeilijker dan Amerika in zijn geheel beschrijven. Vijftig staten die qua natuur, cultuur, traditie zeer uiteen lopen. Het noordwesten van groene westkust en Rocky-Mountains tot de prairies van Dakota heeft een spectaculaire natuur en vele nationale parken. Alaska incluis. Het zuidwesten is open en wijds .De Grand Canyon, de parken van Utah, Yosemite, het is prachtig in de zomer. Zie onderaan de pagina voor een uitgebreide beschrijving!

Leuke bezienswaardigheden in Amerika

Death Valley kan men beter in de winter bezoeken. San Francisco en Los Angeles zijn de kersen op de taart. Het centrale deel van Amerika wordt vaak saai genoemd, maar leent zich voor exploratie. Minnesota met zijn 1000 meren is een paradijs voor kanoërs, de steden Chicago, Minneapolis, Detroit, Cleveland, zij zijn ook interessant in het patroon van Amerika. Het noordoosten wordt gedomineerd door de klassieke steden, geschikt voor een stedentrip. De Adirondacks in New York, de Pocono’s in Pennsylvania, Chesapeake Bay in Maryland zijn prachtige natuurgebieden. De Amish in New York bieden Amerikaanse geschiedenis.

Advertenties van onze partners

De slagvelden uit de Burgeroorlog, vooral Gettysburg, de vallei van de Hudson, Annapolis in Maryland, het noordoostelijk deel heeft veel te bieden. New England heeft de vroegste Amerikaanse geschiedenis meegemaakt. Hier hangt nog de klassieke oude cultuur in de oude steden. De prachtige kleurenpracht van de herfst ziet men schitteren op Cape Cod en Newport Beach. Als men de grens met het zuiden overgaat, komt men in een andere wereld. De staten kennen een eigen geschiedenis, die van de koloniale tijd, de slavernij, de grote veldslagen en de apartheid. Zij hebben de basis gelegd voor de blues. Elvis is zuiderling. Dolly Parton en de country muziek.

Steden om te bezoeken tijdens een rondreis

New York heeft Manhattan, de Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island. Oorspronkelijk was New York Nieuw Amsterdam, de indianen verkochten het aan Nederland. De stad groeide door de vele immigranten en ontwikkelde zich tot de meest economische en culturele stad ter wereld. San Francisco ligt op 40 heuvels aan de oceaan. Het heeft een klein centrum. Bekend zijn Fishermans Wharf, China Town, Union Square. Wells Fargo Bank geeft een idee van de oude tijd met postkoetsen . Chicago, “Windy City”, ligt aan Lake Michigan . Grote architecten drukten hun stempel op de stad. Las Vegas, in de woestijn is een wereld op zich. Je kunt er natuurlijk de casino’s bezoeken, het pretpark voor volwassenen, maar ook Egypte, Italië, Marokko en New York, vertegenwoordigd in de hotels. Washington is de hoofdstad met Het Capitool, de prachtige lanen en een prachtig “downtown”. Washington heeft nauwelijks hoge gebouwen. Los Angeles heeft veel immigranten uit Azië (lekker eten dus), Beverly Hills, Rodeo Drive en natuurlijk Hollywood. Veel studio’s zijn middels een toer te bezoeken voor een kijkje achter de schermen. Disneyland in Anaheim met de fantasiefiguren en de vertegenwoordiging van Californië.

Offerte rondreis Amerika? Klik hier